Έξι πύργοι ύψους 200 μέτρων κατασκευάζονται στην Αθήνα

Στόχος της κατασκευής τους είναι η αναβάθμιση της ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Έξι νέοι πύργοι ύψους 200 μέτρων αναμένεται να (κοσμήσουν) στο μέλλον την πρωτεύουσα.
Η κατασκευή τους αφορά μέρος της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.
Ο αρχικός προϋπολογισμός της κατασκευής ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ, όπως ορίζεται στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με τη (Ναυτεμπορική), ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα εξής κτήρια: πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων (metropolitan park arena), ψηλό κτίριο κατοικιών στη μαρίνα (marina residential tower), κτήριο γραφείων στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (office tower), κτήριο ξενοδοχείου στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (hotel tower), κτήριο αναψυχής με καζίνο στη ζώνη ανάπτυξης: ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα (integrated resort tower), κτίριο κατοικιών στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-2: ψηλό κτήριο μικτών χρήσεων (promenade residential tower).
Στόχος της κατασκευής τους είναι η αναβάθμιση της ζωής στην ευρύτερη περιοχή με την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου μητροπολιτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής μέσα σε ένα νέο και ελκυστικό κοσμοπολίτικο κέντρο με χρήσεις κατοικίας, εμπορίου και αναψυχής, που θα προσελκύσει κατοίκους, επιχειρηματίες και Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Πηγή: ependitislive.gr

5/5 (3)

Αξιολογήστε

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επάνω